Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krem marchewkowy z imbirem

Kuchnia SIMPLY

Krem marchewkowy z imbirem Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • marchew, ½ kg
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 1 ząbek
  • imbir, kawałek o długości 2-3 cm
  • cynamon, 1 łyżeczka
  • starta skórka z pomarańczy, ½ łyżeczki
  • bulion warzywny, 400 ml
  • oliwa, 3 łyżki
  • śmietana 18%, 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzany olej do średniego garnka. Jak cebula się zeszkli, dodajemy imbir i przyprawy. Energicznie mieszamy. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną na małe kawałki marchew. Lekko podduszamy, dolewamy wywar i gotujemy ok. 35 minut, aż marchew będzie miękka. Ugotowany wywar lekko przestudzamy i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy w miseczkach z odrobiną śmietanki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life