Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krem z bobu

Kuchnia SIMPLY

Krem z bobu Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • bób, 800 g
  • bulion warzywny, 2 litry
  • czosnek, 3 ząbki
  • kolendra, garść
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • słodka śmietanka, 60 g
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Po ugotowaniu bobu w osolonej wodzie obieramy go z łupinek. Posiekany czosnek dusimy na oliwie z oliwek. Po chwili dodajemy bób i smażymy przez kilka minut tak, by składniki ładnie się zarumieniły. Całość wrzucamy do blendera, dodajemy kolendrę i miksujemy. Do reszty bulionu wlewamy powstałą wcześniej mieszankę. Doprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy. Zupę krem podajemy z odrobiną śmietanki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life