Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krem z ogórków i awokado

Kuchnia SIMPLY

Krem z ogórków i awokado Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ogórki, 2 szt.
  • awokado, 1 szt.
  • bulion
  • śmietana, 125 ml
  • jogurt naturalny, 125 g
  • por, 1 szt.
  • olej, 1 łyżka
  • sól i pieprz, odrobina
  • gałka muszkatołowa
  • pestki dyni

Sposób przygotowania:

Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w grube plasterki. Rozgrzewamy w garnku olej, wrzucamy umytego i pokrojonego pora oraz ogórki. Dusimy przez kilka minut i dodajemy połowę bulionu. Gotujemy przez 10 minut. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i łyżką wybieramy miąższ. Zupę miksujemy z awokado i dodajemy resztę bulionu. Do lekko przestudzonej zupy dodajemy śmietanę wymieszaną z jogurtem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dekorujemy pestkami dyni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life