Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krem z zielonych szparagów

Kuchnia SIMPLY

Krem z zielonych szparagów Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • szparagi, 300 g
  • cebula, 1 szt.
  • bulion warzywny, 750 ml
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagi myjemy i obieramy. Gotujemy w bulionie przez 10 minut. Kroimy cebulę w drobną kostkę
i podsmażamy na patelni. Dodajemy do bulionu i szparagów. Gotujemy przez kolejne 10 minut. Zdejmujemy z ognia, odkładamy kilka szparagów do dekoracji, a resztę blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli chcemy uzyskać gęstszy krem, dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszanej
z wodą. Podajemy z grzankami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life