Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krewetki w kokosie z sosem curry

Kuchnia SIMPLY

Krewetki w kokosie z sosem curry Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • krewetki, 40 dag
  • wiórki kokosowe, 2 szklanki
  • bułka tarta, 1 szklanka
  • białka, 2 szt.
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sos:

  • gęsty jogurt, 1 szklanka
  • curry, 1 łyżeczka
  • sok z limonki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jogurt mieszamy z przyprawami i sokiem z limonki, po czym odstawiamy na pół godziny. Wiórki kokosowe łączymy z bułką tartą. W miseczce roztrzepujemy białka z dodatkiem soli i pieprzu. Krewetki zanurzamy w białku, a następnie obtaczamy w kokosie z bułką tartą. Krewetki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 2-3 minuty (do czasu, aż się zarumienią). Podajemy z sosem curry i frytkami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life