Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Krupnik jaglany

Kuchnia SIMPLY

Krupnik jaglany Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • bulion, 2,5 l
  • cebula, 1 szt.
  • marchewka, 1 szt.
  • masło, 2 łyżki
  • kasza jaglana, 3 łyżki
  • ziemniaki, 3 szt.
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przygotowania:

W dużym garnku roztapiamy masło, dorzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażymy, co jakiś czas mieszając, aż do zeszklenia cebuli. Dodajemy suchą kaszę jaglaną oraz obraną i startą na tarce marchewkę. Podsmażamy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy kolejne 3 minuty. Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy i gotujemy przez 15 minut, aż wszystkie składniki zmiękną. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz koperek.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA