Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kurczak nadziewany żurawiną i serem

Kuchnia SIMPLY

Kurczak nadziewany żurawiną i serem Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pierś z kurczaka, 1 sztuka
  • Ser żółty, 2 paski
  • Dżem z żurawiny, 2 łyżeczki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Bułka tarta, 1/2 szklanki
  • Papryka czerwona w proszku, 1 łyżeczka
  • Kurkuma, 1 łyżeczka
  • Olej, 1 szklanka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż na 2 kotlety. Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem, aby wszędzie były tej samej grubości. Mięso przyprawiamy papryką, kurkumą, solą i pieprzem. Na kotletach rozkładamy po pasku sera i łyżeczce żurawiny. Zwijamy mocno dociskając dłońmi, aby mięso się skleiło. Panierujemy w jajku i bułce i znowu dociskamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy z obu stron, aż będą ładnie zarumienione.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life