Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kurczak po kijowsku

Kuchnia SIMPLY

Kurczak po kijowsku Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pierś z kurczaka, 2 sztuki
  • Pietruszka, 1 pęczek
  • Masło, 1 łyżka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Jajka, 2 sztuki
  • Bułka tarta, 1 szklanka
  • Olej, pół szklanki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś myjemy, odcinamy polędwiczki. Kroimy wzdłuż na 2 części, które delikatnie rozbijamy, aż mięso będzie takiej samej grubości w każdym miejscu kawałka. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pietruszkę drobno siekamy. Na każdym kawałku mięsa układamy pietruszkę i kawałek masła. Kotlety zawijamy i mocno dociskamy w dłoniach. Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Na drugi talerz nakładamy bułkę tartą. Kotlety panierujemy najpierw w jajku potem w bułce. Smażymy aż będą rumiane z obu stron.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life