Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Leczo wegetariańskie

Kuchnia SIMPLY

Leczo wegetariańskie Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Cukinia, 1 sztuka
  • Papryka, 4 sztuki
  • Pomidory, 4 sztuki
  • Cebula, 2 sztuki
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Majeranek, 1 łyżeczka
  • Oregano, 1/2 łyżeczki
  • Papryka wędzona, 1/2 łyżeczki
  • Przecier pomidorowy, 1 łyżka
  • Olej, 2 łyżeczki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W dużym garnku na oleju podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i podsmażamy. Dodajemy cukinię i pomidory. Podlewamy delikatnie wodą. Czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do garnka. Przyprawiamy majerankiem, oregano i paprykę wędzoną. Gotujemy na wolnym ogniu do odparowania części wody z warzyw, około 25-30 minut. Doprawiamy przecierem, solą i pieprze. Zostawiamy na ogniu jeszcze 5 minut, aby wszystkie składniki się przegryzły. Gorące leczo przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life