Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Leczo z grilla

Kuchnia SIMPLY

Leczo z grilla Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Papryka czerwona, 2 szt.
  • Papryka żółta, 2 szt.
  • Cebula, 2 szt.
  • Cukinia, 1 szt.
  • Ser żółty, opcjonalnie
  • Oliwa z oliwek
  • Papryka mielona ostra
  • Pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Umyte warzywa kroimy w kostkę i przerzucamy do dużej miski. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku, dokładnie mieszamy. Urywamy kilka kawałków folii aluminiowej o długości ok. 40 cm. Na każdym kawałku folii układamy porcję warzyw, skrapiamy odrobiną oliwy, możemy dodać również kawałki sera żółtego. Każdą porcję zawijamy dokładnie w folię. Warzywa grillujemy ok. 15-20 min. aż będą miękkie, ale nie rozpadające się.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA