Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Makaron ryżowy z kurczakiem po chińsku

Kuchnia SIMPLY

Makaron ryżowy z kurczakiem po chińsku Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Makaron ryżowy, 0,5 opakowania
  • Pierś z kurczaka, 1 sztuka
  • Papryka czerwona, 0,5 sztuki
  • Papryka żółta, 0,5 sztuki
  • Marchewka, 1 szuka
  • Grzyby mun, 50g
  • Groszek cukrowy, 100g
  • Sos sojowy, 4 łyżki
  • Miód, 1 łyżka
  • Olej sezamowy, 1 łyżka
  • Przyprawa 5 smaków, 1 łyżka
  • Imbir, 0,5 łyżeczki
  • Limonka, 0,5 sztuki

Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę. Przygotowujemy marynatę. Mieszamy sos sojowy, miód, olej sezamowy, przyprawę 5 smaków, imbir, i wyciśnięty sok z limonki. Dodajemy marynatę do kurczaka. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Grzyby mun namaczamy 5 minut i kroimy w paski. Marchewkę i obie papryki kroimy w zapałki. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i kurczaka. Po 5 minutach dodajemy groszek cukrowy i grzyby mun. Wszystko przesmażamy razem. Makaron zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy. Po 3-5 minutach odcedzamy. Dodajemy do mięsa na patelni i jeszcze chwilę smażymy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life