Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Makaron smażony z warzywami

Kuchnia SIMPLY

Makaron smażony z warzywami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Makaron ryżowy, 200 g
  • Jajko, 4 sztuki
  • Tofu, 150 g
  • Papryka czerwona, 1/2 sztuki
  • Papryka zielona, ½ sztuki
  • Papryka pomarańczowa, ½ sztuki
  • Pieczarki, 50 g
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Sos sojowy, 4 łyżki
  • Sezam biały, 1 łyżka
  • Olej, 2 łyżki
  • Szczypiorek, ½ pęczka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Makaron zalewamy ciepłą wodą, przykrywamy i odstawiamy na ok. 15 minut do spęcznienia. Potem dokładnie odsączamy. Czosnek obieramy i kroję na bardzo cienkie plasterki. Paprykę kroimy w słupki. Pieczarki w plasterki. W woku rozgrzewam olej i podsmażamy papryki z czosnkiem i pieczarkami. Dodajemy makaron i tofu. Doprawiamy sosem sojowym. Jajka roztrzepujemy w miseczce widelcem i dolewamy powoli do makaronu cały czas mieszając. Szczypiorek drobno siekamy. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem i sezamem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA