Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Makaron z bobem, szynka i szparagami

Kuchnia SIMPLY

Makaron z bobem, szynka i szparagami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • bób, 400 g
  • makaron, 200 g
  • szynka, 60 d
  • szparagi, 4 szt.
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ugotowany w osolonej wodzie bób studzimy. Według uznania obieramy lub zostawiamy w łupinach. Makaron gotujemy al dente. Szynkę podsmażamy na oliwie i po kilku minutach dodajemy dokładnie umyte i pokrojone szparagi. Na patelnię dorzucamy bób i odcedzony makaron. Całość doprawiamy solą i pieprzem, i mieszamy. Po kilku minutach danie jest gotowe!

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life