Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Makaron z tuńczykiem

Kuchnia SIMPLY

Makaron z tuńczykiem Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Penne, 1 1/2 szklanki
  • Tuńczyk w oleju, 1 puszka
  • Oliwki zielone, 15 sztuk
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię dodajemy tuńczyka wraz z olejem, w którym był przechowywany. Chwilę podsmażamy. Oliwki kroimy w połówki i dodajemy do tuńczyka. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do tuńczyka. Na patelnię wkładamy ugotowany makaron. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy wszystko razem 2-3 minuty.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]