Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Makaron ze szparagami i pomidorkami

Kuchnia SIMPLY

Makaron ze szparagami i pomidorkami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • makaron, 150 g
  • zielone szparagi, pęczek
  • pomidorki koktajlowe, 10 szt.
  • czosnek, 3 ząbki
  • parmezan
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanej patelni podsmażamy czosnek rozgnieciony przez praskę. Szparagi myjemy, obieramy i kroimy w 5 cm kawałki. Dodajemy do czosnku i smażymy razem ok. 5min. Pomidorki kroimy na połówki i dorzucamy na patelnie. Podsmażamy chwilę. Do szparagów
i pomidorków dodajemy makaron. Smażymy wszystko razem do momentu, gdy szparagi będą już miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe danie przekładamy na talerze. Posypujemy parmezanem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life