Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Młoda kapusta zasmażana

Kuchnia SIMPLY

Młoda kapusta zasmażana Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • główka młodej kapusty, 2 szt.
  • cebula, 3 szt.
  • koperek, pęczek
  • masło, 150 g
  • mąka pszenna, 100 g
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
  • liść laurowy

Sposób przygotowania:

Kapustę szatkujemy na drobno i ugniatamy w garnku. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, ziele, liść laurowy, sól, pieprz i ok. 1,5 litra wody. Wszystko mieszamy i przykrywamy, przez ok. 30 minut gotujemy na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, stopniowo dosypujemy mąkę i podsmażamy. Gdy zasmażka się zrumieni, dodajemy ją do kapusty, aby ją zagęścić. Przez chwilę gotujemy kapustę z zasmażką, a na koniec dodajemy koperek. Kapustę można podawać jako dodatek do obiadu.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life