Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Kuchnia SIMPLY

Naleśniki ze szpinakiem i fetą Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna, 1/2 szklanki
  • Jajka, 2 sztuki
  • Woda, 3/4 szklanki
  • Olej, 3 łyżeczki
  • Szpinak świeży, 500 g
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Ricotta, 4 łyżki
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Do mąki dodajemy jajka, wodę, 2 łyżeczki oleju i szczyptę soli. Miksujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy pozostały olej. Na bardzo gorący olej nakładamy chochlę ciasta. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Szpinak podsmażamy na maśle. Delikatnie solimy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ricottę. Na każdy naleśnik nakładamy farsz szpinakowy. Zwijamy w rulony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA