Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Omlet z kiełbasą i rzodkiewką

Kuchnia SIMPLY

Omlet z kiełbasą i rzodkiewką Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • jajko, 4 szt.
  • rzodkiewka, 2 szt.
  • ser żółty, 100 g
  • kiełbasa żywiecka, 100 g
  • jogurt naturalny, 2 łyżki
  • masło, 1 łyżka
  • sól, pieprz, papryka słodka do smaku

Sposób przygotowania:

Rzodkiewkę myjemy i obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Ser także ścieramy na tarce. Kiełbasę żywiecką kroimy w drobną kostkę. Potem do średniej miski wbijamy jajka, wrzucamy ser, rzodkiewkę, jogurt naturalny i dodajemy przyprawy. Mieszamy wszystkie składniki i wylewamy na rozgrzaną patelnię, smażymy z obu stron, aż do zrumienienia. Gotowy omlet można do smaku posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life