Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Panierowany camembert z żurawiną

Kuchnia SIMPLY

Panierowany camembert z żurawiną Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Camembert, 2 sztuk
  • Dżem żurawinowy, 2 łyżki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Tarta bułka, 0,5 szklanki
  • Olej, 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Camembert panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Opanierowanego camemberta smażymy po 3 minuty z każdej strony, aż panierka będzie miała złoty kolor. Podajemy z dżemem z żurawiny.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life