Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Panierowany kalafior

Kuchnia SIMPLY

Panierowany kalafior Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kalafior, 1 szt.
  • bułka tarta, 1 szklanka
  • jajka, 2 szt.
  • sól do smaku
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • olej roślinny

Sposób przygotowania:

Kalafior myjemy, kroimy na różyczki i gotujemy przez 8-10 minut w osolonej i skropionej sokiem cytrynowym wodzie. Odcedzamy gdy lekko zmięknie. Jajka roztrzepujemy z pieprzem i solą. Kalafiora zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni smażymy kalafiora z każdej stron. Podajemy na ciepło z sałatką bądź ziemniakami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life