Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Papryka nadziewana bulgurem

Kuchnia SIMPLY

Papryka nadziewana bulgurem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Papryka czerwona, 4 sztuki
  • Kasza bulgur, 1 szklanka
  • Mięso mielone, 500g
  • Cebula, 0,5 sztuki
  • Majeranek, 1 łyżeczka
  • Oregano, 1 łyżeczka
  • Olej, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i zostawiamy do wystygnięcia. Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i mięso mielone. Doprawiamy majerankiem, oregano, solą i pieprzem. Smażymy około 10 minut aż mięso całe się zetnie. Kaszę mieszamy z podsmażonym mięsem. Odstawiamy do przestygnięcia. Paprykę dokładnie nadziewamy farszem i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy około 45 minut w temperaturze 200 stopni, aż papryka będzie miękka.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life