Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Papryki nadziewane kaszą bulgur

Kuchnia SIMPLY

Papryki nadziewane kaszą bulgur Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kasza bulgur, 2/3 szklanki
  • czerwona papryka, 4 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • kukurydza, 1 puszka
  • groszek, 1 puszka
  • cukinia, ½ sztuki
  • czosnek, 2 ząbki
  • oregano, 1 łyżeczka
  • bazylia, 1 łyżeczka
  • olej rzepakowy, 1 łyżka
  • parmezan
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę bulgur płuczemy w zimnej wodzie, odcedzamy i gotujemy według opisu z opakowania. W między czasie, rozgrzewamy patelnię i podsmażamy poszatkowaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię, groszek i kukurydzę i smażymy przez kilka minut, aż warzywa będą lekko rumiane. Doprawiamy przyprawami i łączymy z ugotowaną kaszą. Następnie przekrawamy papryki na pół. Usuwamy gniazda nasienne i łodyżki, po czym faszerujemy dużą ilością farszu z kaszy i warzyw. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Przed wyjęciem z piekarnika posypujemy startym parmezanem i zapiekamy jeszcze przez kilka minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life