Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pęczak z gulaszem

Kuchnia SIMPLY

Pęczak z gulaszem Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • wieprzowina, 700g
  • cebula, 1 duża sztuka
  • suszone grzyby, 2 garści
  • mąka pszenna, 2 łyżki
  • ziele angielskie, 4 sztuki
  • liść laurowy, 2 sztuki
  • owoce jałowca, 2 sztuki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby zalewamy wodą. Odstawiamy na pół godziny, aż zmiękną. Cebulę kroimy w piórka. Wieprzowinę kostkę o wielkości 3 cm. Przyprawiamy solą i pieprzem, oprószamy mąką. Na patelnię wrzucamy cebulę, a po chwili mięso. Podsmażamy, aż wszystkie kawałki mięsa będą ścięte. Mięso z cebulą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy grzybami wraz z wodą, w której się moczyły. Przyprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym i jałowcem. Dusimy na wolnym gazie lub w piekarniku przez ok. 60 min. W międzyczasie płuczemy kaszę i gotujemy 15 – 20 min w osolonej wodzie.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life