Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pieczona makrela w sosie cytrynowym

Kuchnia SIMPLY

Pieczona makrela w sosie cytrynowym Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • średnia makrela, 2 szt.
  • masło, 2 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
  • cebula dymka, 1 szt.
  • miód, 1 łyżeczka
  • cytryna, 1 szt.
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rybę filetujemy, usuwamy ości, doprawiamy i odstawiamy. Podsmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, łączymy z pozostałymi składnikami: sokiem z cytryny i miodem. Filety smarujemy farszem, układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy ok. 30-40 min. w temperaturze 180 stopni C.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life