Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pierogi z jagodami

Kuchnia SIMPLY

Pierogi z jagodami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna , 2 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Ciepła przegotowana woda, 2/3 szklanki
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Jagody, 0,5 kg
  • Bułka tarta, 2 łyżki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajmy jajko, masło i szczyptę soli. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę i zagniatamy ciasto, aby było gładki i jednolite. Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy kółka. Jagody myjemy, osuszamy i dodajemy bułkę tartą. Na środek każdego nakładamy łyżkę jagód i zagniatamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut do wypłynięcia. Podajemy z roztopionym masłem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA