Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pierogi z mięsem

Kuchnia SIMPLY

Pierogi z mięsem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna , 2 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Ciepła przegotowana woda, 2/3 szklanki
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Mięso z rosołu, 0,5 kg
  • Kapusta kiszona, 100 g
  • Olej
  • Sól

Sposób przygotowania:

Mięso mielimy wraz z kapustą w maszynce do mięsa. Całość farszu podsmażamy na oleju, aż będzie zwarty. Mąkę wsypujemy do miski. Dodajmy jajko, masło i szczyptę soli. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę i zagniatamy ciasto, aby było gładki i jednolite. Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy kółka. Na środek każdego nakładamy łyżkę farszu i zagniatamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut do wypłynięcia

« powrót
PRODUKT TYGODNIA