Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pierogi z wiśniami

Kuchnia SIMPLY

Pierogi z wiśniami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka pszenna , 2 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Ciepła przegotowana woda, 2/3 szklanki
  • Masło, 1 łyżeczka
  • Wiśnie, 0,5 kg
  • Sól

Sposób przygotowania:

Usuwamy pestki z wiśni. Mąkę wsypujemy do miski. Dodajmy jajko, masło i szczyptę soli. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę i zagniatamy ciasto, aby było gładki i jednolite. Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy kółka. Na środek każdego nakładamy kilka wisienek i zagniatamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minut do wypłynięcia.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA