Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pierś z kurczaka nadziewana fetą

Kuchnia SIMPLY

Pierś z kurczaka nadziewana fetą Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pierś z kurczaka, 2 sztuki
  • Feta, 25 g
  • Boczek, 8 plasterków
  • Zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
  • Olej, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś myjemy i osuszamy. Nacinamy wzdłuż. W środku doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na zewnątrz oprószamy tylko solą i pieprzem. Nadziewamy pierś fetą. Każdą pierś zawijamy w boczek. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Układamy piersi. Pieczemy 40-45 minut w piekarniku w temperaturze około 200 stopni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]