Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pikantne żeberka z grilla

Kuchnia SIMPLY

Pikantne żeberka z grilla Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • żeberka wieprzowe, 1 kg
  • sos pomidorowy, 450 ml
  • cherry, 1 kieliszek
  • sos sojowy, 2 łyżki
  • miód, 2 łyżki
  • czosnek, 3 ząbki
  • imbir, mały kawałek korzenia

Sposób przygotowania:

Umyte żeberka dzielimy na porcje. W garnku mieszamy sos pomidorowy z cherry, dodajemy sos sojowy i miód. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Obrany czosnek kroimy na cienkie plasterki, imbir ścieramy na tarce, całość dodajemy do mieszanki. Wkładamy żeberka do sosu i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 minut. Żeberka wkładamy do miski, zalewamy sosem i wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Tak przygotowane żeberka grillujemy do uzyskania odpowiedniej miękkości, co jakiś czas smarując marynatą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life