Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pikantny krem z papryki

Kuchnia SIMPLY

Pikantny krem z papryki Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • czerwona papryka, 5 szt.
  • pomidory z puszki, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • ostra wędzona papryka, 1 łyżeczka
  • słodka papryka, 1 łyżeczka
  • oregano, 1 łyżeczka
  • olej, 1 łyżka
  • sól, pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

Paprykę myjemy, obieramy, wykrajamy gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki. Cebulę i czosnek siekamy. Następnie podsmażamy na patelni. Po zeszkleniu się cebuli, dodajemy paprykę i smażymy przez kilka minut. Jak papryka zmięknie dodajemy sparzone i pokrojone ze skórki pomidory. Doprawiamy przyprawami i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut. Następnie całość dokładnie miksujemy i gotujemy jeszcze przez 5 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem cayenne.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life