Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Placuszki orkiszowo-bananowe

Kuchnia SIMPLY

Placuszki orkiszowo-bananowe Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Mąka orkiszowa, 100 g
  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista, 50 g
  • Jajko, 2 sztuki
  • Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • Banany, 2 sztuki
  • Mleko kokosowe, ¾ szklanki
  • Cynamon, ½ łyżeczki
  • Olej kokosowy, do smażenia

Sposób przygotowania:

Banany rozgniatamy widelcem. Jajka roztrzepujemy i łączymy. Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Dodajemy masę bananowo-jajeczną. Stopniowo dodajemy mleko. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Łyżką nakładamy masę i smażymy po 2 minuty z każdej strony, aż będą złociste. Podajemy z syropem klonowym.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA