Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pstrąg po angielsku

Kuchnia SIMPLY

Pstrąg po angielsku Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pstrąg filet bez skóry, 2 sztuki
  • Mąka pszenna, 0,5 szklanki
  • Piwo, 0,5 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Olej, 2 szklanki
  • Sok z cytryny, 2 łyżeczki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąga doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Z mąki odsypujemy 2 łyżki. Resztę mieszamy dokładnie z piwem i jajkiem. Otrzymujemy ciasto podobne do naleśnikowego. W garnku rozgrzewamy olej. Pstrąga obtaczamy najpierw w samej mące, potem w cieście. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy, aż panierka będzie złotego koloru. Podajemy razem z frytkami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life