Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pstrąg z cytryną

Kuchnia SIMPLY

Pstrąg z cytryną Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pstrąg, 2 sztuki
  • Cytryna, 1 sztuka
  • Koperek, 1/2 pęczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrągi myjemy i nacinamy skórę w poprzek w kilku miejscach. Cytrynę parzymy i myjemy. Pół cytryny kroimy w plastry, z drugiej połówki wyciskamy sok. Pstrągi oprószamy solą i pieprzem od zewnątrz i od wewnątrz. Do środka wkładamy po gałązce koperku i plasterki cytryny. Z wierzchu skrapiamy wyciśniętym sokiem. Pstrągi układamy na blasze i pieczemy w piekarniku około 30 minut. W połowie pieczenia obracamy, aby się równo zarumieniły.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life