Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z dynią

Kuchnia SIMPLY

Risotto z dynią Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ryż, 250 g
  • dynia, 500 g
  • kukurydza, 1 puszka
  • bulion, litr
  • cebula, 2 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • szałwia
  • sól

Sposób przygotowania:

Dynię, cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy bulion z szafranem. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę i czosnek, solimy. Dosypujemy ryż i smażymy przez kilka minut. Dodajemy dynię i pokrojoną szałwię. Wlewamy jedną łyżkę wywaru i czekamy aż zostanie wchłonięty przez ryż. Następnie dolewamy resztę bulionu co jakiś czas mieszając. Gotujemy przez około 20 minut, w międzyczasie dodajemy kukurydzę z puszki. Na koniec doprawiamy do smaku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life