Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z grejpfrutem

Kuchnia SIMPLY

Risotto z grejpfrutem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ryż, 250 g
  • grejpfrut, 1 szt.
  • bulion, 1 litr
  • białe wino, 1 kieliszek
  • masło, 1 łyżka
  • cebula, 2 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • tymianek
  • ser
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Posypujemy je pieprzem, solą i smażymy aż się zeszklą. Grejpfrut obieramy, wyjmujemy miąższ. Do czosnku i cebuli dosypujemy tymianek oraz ryż. Podsmażamy przez 3-4 minuty. Dolewamy wina i czekamy aż ryż je wchłonie. Następnie dolewamy bulion tak by zakryć całość. Ryż gotujemy al dente i przed końcem gotowania dodajemy grejpfruta. Doprawiamy i dodajemy odrobinę masła oraz startego sera. Na koniec risotto możemy udekorować sałatą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life