Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z groszkiem

Kuchnia SIMPLY

Risotto z groszkiem Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ryż, 1/2 szklanki
  • Groszek zielony, 3/4 szklanki
  • Masło, 2 łyżki
  • Bulion, 1 szklanka
  • Tymianek, 1/2 łyżeczki
  • Czosnek, 1 ząbek

Sposób przygotowania:

Masło rozpuszczamy na dnie dużego garnka. Wsypujemy ryż i podsmażamy, aż się zeszkli. Wlewamy chochelkę bulionu i gotujemy, aż się wchłonie, często mieszając. Dodajemy groszek i dolewamy resztę bulionu. Często mieszamy, aby ryż się nie przypalił. Gotujemy około 20 minut. Doprawiamy tymiankiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA