Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z kurczakiem

Kuchnia SIMPLY

Risotto z kurczakiem Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ryż, 1/2 szklanki
  • Pierś z kurczaka, 1 sztuka
  • Olej, 2 łyżki
  • Cebula, 1 sztuki
  • Bulion, 1 szklanka
  • Przecier pomidorowy, 2 łyżeczki
  • Papryka słodka w proszku, 2 łyżeczki
  • Oliwki czarne, 20 sztuk
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka wraz z cebulą. Dodajemy ryż i podsmażamy, aż się zeszkli. Dolewamy chochlę bulionu. Gotujemy aż bulion się wchłonie i dolewamy kolejną porcję. Dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy około 20 minut. Na koniec dodajemy oliwki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA