Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z pieczarkami

Kuchnia SIMPLY

Risotto z pieczarkami Liczba osób: 2
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ryż, 1/2 szklanki
  • Bulion, 1 szklanka
  • Masło, 2 łyżki
  • Pieczarki, 500 g
  • Cebula, 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Cebulkę i pieczarki kroimy. Na dnie garnka rozpuszczamy masło. Dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy do momentu, aż pieczarki nabiorą ciemnego koloru. Dodajemy ryż i szklimy. Dodajemy jedną chochlę bulionu i gotujemy na małym ogniu, aż ryż go wchłonie. Czynność powtarzamy. Pamiętamy, aby często mieszać risotto, aby się nie przypaliło.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA