Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z porem

Kuchnia SIMPLY

Risotto z porem Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 35 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ryż na risotto, 1 szklanka
  • por, 3 szt.
  • masło, 3 łyżki
  • bulion, 2 szklanki
  • białe wytrawne wino, 1 szklanka
  • parmezan
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

W rondlu rozpuszczamy masło. Por kroimy w cienkie plastry i smażymy na maśle przez kilka minut, stale mieszając. Do rondla wsypujemy ryż, a po lekkim przesmażeniu dolewamy wino. Następnie, powoli dolewamy bulion, stale mieszając, aż ryż wchłonie cały płyn. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Risotto podajemy posypane parmezanem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life