Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Risotto z warzywami

Kuchnia SIMPLY

Risotto z warzywami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: około 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ryż do risotto, 250 g
  • marchewka, 500 g
  • cebula, 2 szt.
  • wywar warzywny, 500 ml
  • imbir w proszku, 1 łyżeczka
  • kurkuma, 1 łyżeczka
  • kremowa śmietanka, 100 ml
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wywar podgrzewamy na małym ogniu. Obraną cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dosypujemy ryż z przyprawami i smażymy chwilę, cały czas mieszając. Dolewamy po jednej łyżce wywar, aż zostanie wchłonięty przez ryż. Na osobnej patelni, na reszcie cebuli, podsmażamy pokrojoną marchewkę, następnie dolewamy śmietankę. Kiedy ryż będzie al dente dodajemy marchewkę, doprawiamy pieprzem, solą i ewentualnie pozostałymi przyprawami. Gotowe risotto ozdabiamy listkami tymianku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life