Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Rolada ze szpinakiem i fetą

Kuchnia SIMPLY

Rolada ze szpinakiem i fetą Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • schab bez kości, 1 kg
  • szpinak mrożony, 400 g
  • ser feta, ½ opakowania
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 szt.
  • gałka muszkatołowa, 1 łyżeczka
  • majeranek, 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Umyty i osuszony schab kroimy na płaski płat, który delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy go solą, pieprzem i majerankiem. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy przez chwilę. Następnie dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Pod koniec duszenia dodajemy pokruszony ser feta i mieszamy. Schab smarujemy ostudzonym farszem szpinakowym i ciasno zawijamy w rulon. Całość związujemy sznurkiem i wstawiamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC. Rolada świetnie smakuje z pieczonymi batatami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life