Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Roladki wołowe z pieczarkami

Kuchnia SIMPLY

Roladki wołowe z pieczarkami Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mięso wołowe, 4 plastry
  • pieczarki, 60 dag
  • olej
  • bulion, 0,5 l
  • natka pietruszki, 0,5 pęczka
  • owoc jałowca, 2 ziarenka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię, doprawiamy pieprzem i solą po czym podsmażamy na wolnym ogniu. W międzyczasie rozbijamy ostrożnie mięso na cienkie plastry, a następnie posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Natkę pietruszki drobno siekamy, dorzucamy na patelnię i dokładnie mieszamy. Gotowy farsz układamy na brzegu każdego plastra mięsa, ciasno zwijamy roladkę i zabezpieczamy wykałaczkami przed rozwinięciem. Roladki dokładnie obsmażamy z każdej strony, a następnie podlewamy bulionem i dodajemy owoc jałowca. Mięso dusimy do miękkości.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA