Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Roladki z bakłażana z serem feta

Kuchnia SIMPLY

Roladki z bakłażana z serem feta Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • dojrzały bakłażan, 2 szt.
  • ser feta, pół opakowania
  • czosnek, 1 ząbek
  • tymianek, 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • szpinak baby, kilka sztuk (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Umyte bakłażany kroimy w podłużne plastry. Smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy solą i drobno posiekanym czosnkiem. Następnie opiekamy na grillu z każdej strony przez 2 minuty i rozkładamy na desce lub talerzu. Rozgniatamy ser widelcem, dodajemy 2 łyżeczki oliwy z oliwek, tymianek i pieprz. Nakładamy farsz na plastry bakłażana, który następnie zawijamy w ruloniki. Roladki możemy ozdobić listkami szpinaku. Przed podaniem dobrze chłodzimy w lodówce.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life