Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Rosół z perliczki

Kuchnia SIMPLY

Rosół z perliczki Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 120 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Perliczka, 1 sztuka
  • Marchewka, 2 sztuki
  • Pietruszka, 1 sztuka
  • Seler, 1/4 sztuki
  • Por, kawałek
  • Kapusta włoski, 1/4 sztuki
  • Cebula, 1 sztuka
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Ziele angielskie, 3 sztuki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Perliczkę myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Kapustę zawijamy nicą, żeby się nie rozpadła. Warzywa dodajemy do garnka. Doprowadzamy do zagotowania po czym nastawiamy na bardzo mały ogień. Cebulę opalamy i dodajemy do rosołu. Przyprawiamy czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 2 godzin.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life