Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Ryż z warzywami i kurczakiem

Kuchnia SIMPLY

Ryż z warzywami i kurczakiem Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ryż brązowy, 1 szklanka
  • Pierś z kurczaka, 1 sztuka
  • Papryka czerwona, 1/2 sztuki
  • Papryka żółta, 1/2 sztuki
  • Fasolka szparagowa zielona, 100 g
  • Marchewka, 1 sztuka
  • Cebula, 1/2 sztuki
  • Zioła prowansalskie, 1 łyżeczka
  • Olej, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W czasie jak ryż się gotuje, przygotowujemy mięso. Pierś, cebulę i obie papryki kroimy w dużą kostkę, marchewkę w plastry, a fasolkę na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dajemy na patelnię i smażymy razem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Kiedy warzywa będą już miękkie, a mięso wysmażone dodajemy ugotowany ryż i podsmażamy 10 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life