Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sajgonki

Kuchnia SIMPLY

Sajgonki Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Papier ryżowy, 1 opakowanie
  • Wieprzowina, 250 g
  • Cebula dymka, 2 sztuki
  • Grzyby mun, 6 sztuk
  • Imbir, 5 cm
  • Marchewka, 2 sztuki
  • Kiełki fasoli mung, 4 łyżki
  • Sos sojowy, 2 łyżki
  • Kolendra mielona, ¼ łyżeczki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Olej, 2 szklanki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Mięso mielimy. Dymkę siekamy. Imbir trzemy. Mięso mielone smażymy. Dodajemy dymkę i imbir. Doprawiamy solą. Marchewkę obieramy i kroimy w cieniutki paski. Grzyby mun zalewamy przegotowaną, gorącą wodą i zostawiamy aż staną się miękkie i spęcznieją. Po 5-6 minutach odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki. W misce mieszamy podsmażone mięso, marchewkę, grzyby kiełki i jajko. Doprawiamy sosem sojowym, kolendrą i solą. Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie. Nakładamy równomiernie farsz i zawijamy jak polskie krokiety. Smażymy z każdej strony po 2-3 minuty, aż sajgonki będą rumiane.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA