Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka śledziowa z burakami

Kuchnia SIMPLY

Sałatka śledziowa z burakami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Śledź płaty, 3-4 sztuki
  • Buraki, 3 sztuki
  • Ziemniaki, 3 sztuki
  • Ogórek kiszony, 3 sztuki
  • Jabłko, 1/2 sztuki
  • Cebula, ½ sztuki
  • Majonez, 2-3 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Buraki dokładnie myjemy i zawijamy pojedynczo w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku około godziny, aż do miękkości. Czas pieczenia zależy od wielkości buraków. Odwijamy z foli i pozostawiamy do wystudzenia. W czasie jak buraki się pieką gotujemy ziemniaki w mundurkach przez około 35-40 minut, aż do miękkości. Pozostawiamy do wystudzenia. Buraki, ziemniaki, jabłko i cebulę obieramy ze skórki. Wszystkie warzywa i śledzie kroimy w kostkę. Umieszczamy w misce. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprze. W razie konieczności dosalamy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA