Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka warzywna

Kuchnia SIMPLY

Sałatka warzywna Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • marchew, 2 sztuki
  • ziemniaki, 2 sztuki
  • pietruszka, 1 sztuka
  • seler, 0,5 sztuki
  • jabłko, 1 sztuka
  • kiszone ogórki, 4 sztuki
  • cebula dymka, 2 sztuki
  • groszek konserwowy, 0,5 szklanki
  • majonez, 5 łyżek
  • musztarda, 1 łyżka
  • koperek, jeden mały pęczek
  • przyprawy: sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Marchew, ziemniaki, pietruszkę oraz seler obieramy i kroimy w równą kostkę. Pokrojone warzywa układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie skrapiamy oliwą z oliwek, dokładnie mieszamy i przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C, wkładamy blachę z warzywami i pieczemy przez 20 minut. Po upieczeniu warzywa odstawiamy do przestudzenia. Obrane jabłko, ogórki oraz cebulę wraz ze szczypiorkiem kroimy w kostkę. Upieczone warzywa razem z pozostałymi pokrojonymi składnikami przesypujemy do dużej miski. Dodajemy groszek, majonez i musztardę, dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA