Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z cykorią endywią

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z cykorią endywią Liczba osób: 3
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Endywia, 1 główka
  • Pomidorki koktajlowa, 10 sztuk
  • Tuńczyk w zalewie, 1 puszka
  • Feta, 100 g
  • Oliwki czerwona, 20 sztuk
  • Oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Endywię myjemy i osuszamy. Drzemy do miski. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wyciągamy z puszki w większych kawałkach i dodajemy do sałaty. Fetę kroimy w kostkę, pomidory w połówki. Wraz z oliwkami dodajemy do miski. Przyprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA