Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z czerwoną cykorią i serem halloumi

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z czerwoną cykorią i serem halloumi Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Cykoria czerwona, 1 pęczek
  • Szpinak, 25 g
  • Burak, 2 sztuki
  • Halloumi, 100 g
  • Granat, ½ sztuki
  • Oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Buraki myjemy i bez obierania układamy na suchej blasze do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Piekę przez około 50-60 minut zależnie od wielkości. Halloumi kroimy w kawałki około 2 cm. Grillujemy na rozgrzanej patelni, aż będzie zarumienione. Buraki zostawiamy do wystudzenia, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Sałatę i szpinak myjemy i osuszamy. Z połówki granatu wybieramy nasiona. Cykorię dzielimy na liście i nakładamy do miski. Dodajemy resztę składników. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą. Delikatnie mieszamy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA